MAG IK MIJ EVEN VOORSTELLEN?

Ik ben Jacquelien Henock de persoon achter Aandacht-voor. 

Oosterse wijsheden in een rood, wit en blauw gekleurd jasje, met levenservaring en een gezonde dosis humor. 

Moeder van drie volwassen kinderen, die ik grotendeels alleen heb opgevoed. Ik woon samen met mijn huidige partner in Amersfoort, die ook twee volwassen kinderen heeft.

 

Al sinds mijn tienertijd is bewust-Zijn en meditatie een behulpzaam middel om rust en ruimte in mijn hoofd en mijn hart te ontwikkelen. Maar ook liefdevol naar mijzelf en mijn omgeving te zijn, niet te verharden. Het leven hoe pijnlijk ook, te omarmen. 

Door de jaren heen volgde ik Mindfulness trainingen, retraites en meditatie  (Vipassana). Bij het Centrum Zijnsorientatie (te Zeist) heb ik de basis training en  de coachopleiding gevolgd.  Geassisteerd bij de Innerlijke Kracht training en een Stilte retraite o.l.v. Ronny van der Kam (Centrum Zijnsorientatie). 

Als werkende moeder naast het dealen met verlies, ondervond ik aan de lijve wat stress met je kan doen als je niet goed voor jezelf zorgt. Ik kwam dan ook in een burn-out. Mindfulness heeft mij daadwerkelijk geholpen de juiste keuzes te maken. 

De kunst is een stap terug te durven nemen, stil  te gaan staan en te ervaren wie je bent. Comfortabel zijn met wie je bent en zijn in het “hier en nu”.

 

Zo geleidelijk aan kwam ik er steeds meer achter hoe lastig het is om voluit te durven leven, vanuit je kern te handelen.

Volgens mij ontstaat de grootste trigger voor een “overwerkt leven”, vanuit het niet (her)erkennen van je eigen kern.

De 7 houdingskwaliteiten van de Mindfulness en het integreren van mijn Zijns-kwaliteiten zijn voor mij het vertrekpunt van waaruit ik naar situaties, mijzelf en mijn omgeving leerde kijken en handelen.

 

Mijn passie

 

Op werkgebied ben ik jarenlang werkzaam geweest in leidinggevende en adviserende posities. 

De laatste jaren heb ik mij gericht op het begeleiden van medewerkers bij (langdurig) verzuim en re-integratie. Daar ontstond het besef dat “voorkomen beter is dan genezen”.  

Ik deel graag mij kennis en vaardigheden rondom duurzame inzetbaarheid, door het geven van Workshops. 

Naast het geven van trainingen, workshops en meditatie ben ik werkzaam als gastvrouw in het Maxima Centrum in Utrecht. Het Maxima Centrum is gericht op kinderen met kanker. 

Ook ben ik met veel plezier vrijwilliger bij van Home-Start, waar ik ondersteuning en praktische hulp biedt aan jonge gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben. 

 

Voor mij is het belangrijk dat ik van betekenis kan zijn in deze maatschappij, waar nodig. Het werken met kinderen en ouders die een zware tijd doormaken is voor mij een manier om van betekenis te zijn. ​

 

Mijn verlangen om mijn kennis en ervaring te delen, deed mij besluiten de opleiding tot Mindfulness trainer te gaan volgen. Inmiddels mag ik mij gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1 noemen en heb een eigen meditatie en praktijkruimte in Amersfoort. 

Inspirators

Thich Nhat Hanh, Dalai Lama, Jon Kabat Zinn, Adriaan van Dis, Desmond Tutu en Sogyal Rinpoche

Werkervaringsgebied

GGZ, arbodienst en gezondheidszorg

Mede-eigenaar automatiseringsbedrijf

Deskundigheid

Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, opleiding tot Mindfulness trainer MBSR categorie 1 (2017)

HBO verzuim en re-integratie (2015) 

Basisjaar opleiding Zijnsorientatie en 2e jaar coachopleiding

(2009/2010)

Aandacht-voor.nl

Locatie: 

Nieuwlandsedreef 199

3824 WZ Amersfoort

 

Categorie 1 Mindfulnesstrainer aangesloten bij de VMBN

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Aandacht-voor biedt jou de mogelijkheid bewustzijn te ontwikkelen en de voordelen hiervan te ontdekken.