Bij elke inademing

breng ik rust in mijn lichaam.

Bij elke uitademing

glimlach ik.

Ik blijf in het moment van nu en ervaar

het grote wonder van dit moment.

Thich Nhat Hanh

Online meditatie

Allemaal ervaren we dat een stressvolle periode ons in de dagelijkse routine raakt, we zijn terughoudend in sociale contacten, bezig met de toekomst, maken ons zorgen over onze omgeving, er voldoende eten beschikbaar is of zitten ineens allemaal op de bank.

 

Geen plekje meer in huis of een moment van de dag waar je je even kunt terugtrekken, werk dat constant inbreekt in je dag, kinderen die vermaakt moeten worden.

 

Of ervaar je hoe moe je eigenlijk bent en het best lekker is even niets te moeten.

 

Even niets moeten, maar hoe doe je dat, zonder je focus te verliezen?

 

Tijdens de Mindfulness training  zit je in  een proces waar je door wekelijks bij elkaar te komen vooruitgang boekt.

 

Je bewust wordt van het belang van meditatie, reflectie en vertragen.

Ik kan mij voorstellen dat het vasthouden van meditatie en reflectie momenten lastig is als deze structuur weg valt.  

 

Hoe fijn zou het zijn toch samen te kunnen mediteren, als je niet meer deel neemt aan de mindfulnesstraining of naar de meditatieavond kunt komen?

 

Hoe behulpzaam is het om juist ineen onrustige periode, een moment afstand te nemen van alles om je heen en contact te maken met jezelf?

 

Stuur mij een berichtje  dan ontvang je een uitnodiging voor online deelname op een voor jou gekozen moment.

Wanneer?

Zondag 

van 11:00 – 11:45 uur.

 

Woensdag 

van 10:00 – 10:45 uur.

van 19:30 – 20:15 uur.

Normaal geef ik op de woensdagavond in mijn eigen ruimte de meditatie op basis van Dana, om deze bijeenkomsten voor iedereen toegankelijk te houden. In de gang staat een doosje waar deelnemers vrijwillig iets kunnen doneren.

 

Soms geven mensen niets, andere keer krijg ik een bosje bloemen of een handcrème. Dat is Dana. Het geven en ontvangen is een oefening op zich.

Hoe ga ik om met Dana als mensen op deze manier mij iets willen schenken, vanuit hun hart. Na de online meditatie stuur ik een tikkie, zonder verwachting en te ontvangen als een gebaar van vriendelijkheid.


Wat is Dana?
Het principe van Dana is in onze Westerse maatschappij niet echt bekend. Wij zijn gewend aan ruilhandel of betalen voor iets dat we willen hebben. Dana heeft niet alleen betrekking op materiële dingen, maar ook op het geven van je tijd en aandacht. Een oefening op zich voor de deelnemer, maar ook voor mij als aanbieder. Dana is een gift, geschonken vanuit ons hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden.

 

We zorgen ervoor dat de vruchten van de beoefening ook in de toekomst voor anderen toegankelijk zijn.
Dana doet een beroep op eigen verantwoordelijkheid en redelijkheid. Eenvoudig uitgangspunt is: Je weet wat redelijk is en van daaruit doe je wat je kunt, niet meer en ook niet minder. Wat je doet, doe je graag en van harte, net zoals degenen die hun kennis en kunde met jou delen dat graag en van harte doen.

 

Dana

06 24696185   |   aandachtvoorzijn.nl