MEDITATIE OP HET WERK

Aandacht-voor biedt  meditatie sessies aan op de werkplek (incompany)

​Uit ervaring blijkt dat mensen die regelmatig mediteren zich makkelijker kunnen ontspannen en omgaan met stress.

Stress en gerelateerde psychische en lichamelijke klachten zijn een belangrijke oorzaak van een frequent ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in Nederland.

Het is ook niet zo gek dat steeds meer werkgevers beseffen dat mediteren voor zowel de werknemer als voor de werkgever een waardevolle investering is. 

Door te mediteren komt je ademhaling tot rust. Met een rustige ademhaling doorbreek je het stresspatroon in je lichaam. Ons lichaam kent een natuurlijke stressrespons en dit wordt de Freeze-Flight-Fight respons genoemd.

Zelfs een meditatie van 10 minuten heeft effect!

 

Bij mediteren denk je al gauw aan 20 tot 30 minuten de tijd nemen om rustig te zitten of te liggen. En dat werkt ook heel erg goed. Maar de meeste mensen hebben het te druk om dit werkelijk vol te houden. Met als gevolg dat je het helemaal niet doet. Maar ook kort mediteren heeft ontzettend veel effect. Als je alleen maar een paar keer per dag op je adem let en de 3 meditatie doet dan verandert er al heel veel in je leven.


Mediteren kan altijd en overal. Simpel gezegd is het tijd die je voor jezelf maakt, met als doel om jou en je gedachten tot rust te laten komen. Hiervoor hoef je niet op een meditatiekussen in de yogaschool te zitten. Dit kan terwijl je loopt naar een afspraak, in de trein zit, terwijl je een kop koffie haalt of zelfs als je naar de wc gaat. De truc is om bewust te zijn van je gedachten. 

Om dit bewustzijn te ontwikkelen en een onderdeel te behouden is regelmatig mediteren een dankbaar hulpmiddel. 

 

In plaats van het trainen in de sportschool van je buikspieren, train je de aandachts=spier in een meditatie sessie. 

 

 

Aandacht-voor.nl

Locatie: 

Nieuwlandsedreef 199

3824 WZ Amersfoort

 

Categorie 1 Mindfulnesstrainer aangesloten bij de VMBN

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Aandacht-voor biedt jou de mogelijkheid bewustzijn te ontwikkelen en de voordelen hiervan te ontdekken.