ACHTERGROND

 

Het trainen van aandacht is een manier om bij de bron van de stressoorzaken te komen. Je wordt je bewust van de neiging van de geest om vaker dan gewenst bezig  te zijn met piekeren over het verleden en de toekomst. Door Mindfulness krijgt je een keuze.  Mindfulness begint bij de bron, geeft je inzichten en geeft je een mogelijkheid tot een reset. 

De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft Mindfulness met westerse psychologische inzichten samengebracht in de 8 weekse Mindfulnesstraining, die nu al meer dan 35 jaar bestaat en door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek bewezen effectief is gebleken. 

De 8 weekse training heeft een duidelijk omschreven programma en wordt ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd. 

 

Onderzoek laat zien dat mindfulnesstraining zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en positieve veranderingen in cognitief en neurobiologisch functioneren. Ook transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’ zegt de ontwikkelaar van mindfulnesstraining, Jon Kabat-Zinn. 

Aandacht-voor.nl

Locatie: 

Nieuwlandsedreef 199

3824 WZ Amersfoort

 

Categorie 1 Mindfulnesstrainer aangesloten bij de VMBN

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Aandacht-voor biedt jou de mogelijkheid bewustzijn te ontwikkelen en de voordelen hiervan te ontdekken.