top of page

Waarom samen mediteren?

Neem jij je steeds voor te mediteren en lukt het maar niet om te gaan zitten? Dan is mediteren in een groep zeker iets voor jou.

In plaats van het trainen in de sportschool van je buikspieren, train je de aandachtsspier in een meditatie sessie. Regelmatig mediteren is een manier om je aandacht te trainen.

 

Bij de meditatiesessies volgen we de Vipassana meditatie. Vipassana betekent ‘op een diepere manier kijken’. Je krijgt inzicht vanuit aandachtig-zijn. Oftewel: je bent je voortdurend bewust van wat er hier en nu is. Van je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of emoties. Of van iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt of proeft.

 

Meditatie helpt niet alleen om tot rust te komen, het brengt je ook meer in balans en inzichten.

Door te mediteren leer je je gedachten te observeren: je beseft dat je niet je gedachten bent, maar dat je gedachten hebt.

 

Hoe werkt dit?

​Ervaring met meditatie is een pre. Mocht je geen ervaring hebben of niet de 8 weekse hebben gevolgd? Dan zal er eerst een kennismakingsgesprek zijn.

 

Stuur een app naar mijn 06 - dan ontvang je meer informatie over de eerst volgende meditatie (online).

Bijdragen op basis van donatie.

 

Meditatie aanbieden op basis van vrijwillige donatie (Dana), gebeurt om meditatie en bewustzijn voor iedereen toegankelijk te houden. 

Geven in liefdevolle vriendelijkheid, waar geven en ontvangen een oefening op zich is. Dat is Dana. 

 

Hoe ga je om met Dana als mensen op deze manier je iets willen schenken, vanuit hun hart. 

 

In onze Westerse maatschappij zijn we gewend te betalen voor iets dat we willen hebben. Dana heeft niet alleen betrekking op materiële dingen, maar ook op het geven van je tijd en aandacht. Een oefening op zich voor de deelnemer, maar ook voor mij als aanbieder.

 

Dana is een gift, geschonken vanuit ons hart, in overeenstemming met ieders mogelijkheden en omstandigheden.

bottom of page