Mijn verhaal

Al sinds mijn jonge jaren is bewust-zijn en meditatie een behulpzaam middel om rust ruimte in mijn hoofd en mijn hart te ontwikkelen. Liefdevol naar mijzelf en mijn omgeving te zijn en het leven hoe pijnlijk ook, te omarmen. 

Door de jaren heen volgde ik Mindfulness trainingen, volg retraites en beoefen dagelijks meditatie (Vipasana). Bij het Centrum Zijnsorientatie (te Zeist) heb ik de basistraining en de coachopleiding gevolgd, die ik toepaste in mijn werkende leven. In 2017 besloot ik na het volgen van de opleiding tot Mindfulness trainer, de 8 weekse training en meditatie bijeenkomsten aan te bieden voor de particulieren en zakelijke markt. 

Als werkende moeder. ondervond ik letterlijk wat stress met je lijf kan doen als je niet goed voor jezelf zorgt. Keuzes maakt vanuit oude gewoontes en overtuigingen. Ik kreeg na een tijdje  zelf burn-out klachten, zoals slecht slapen, hoofdpijn en onrust.  

Meditatie en stilte retraite hebben mij daadwerkelijk geholpen de juiste keuzes te kunnen maken. Door een stapje terug te doen, zonder verleiding, ruimte maken in je hoofd en voelen wat er nu echt aan de hand is. Mijzelf onder te dompelen in de stilte.  

De 7 houdingskwaliteiten van de Mindfulness en het integreren van mijn Zijns-kwaliteiten zijn voor mij het vertrekpunt van waaruit ik nu naar situaties, mijzelf en mijn omgeving heb leren kijken. 

Verstilling

Samen met Marjan van Kleef is er een samenwerking in de vorm van Verstillingdagen.nl 

We delen een warme vriendschap en een passie voor persoonlijke ontwikkeling en bezinning.

 

Hierdoor is onze inspiratie en samenwerking ontstaan in de vorm van ‘Verstillingsdagen’. We zijn beiden ervaren coach en trainers vanuit ons hart.

Bezoek de site voor retraites, wandelingen, Mindful corresponderen en andere activiteiten. 

Mijn passie

Op werkgebied ben ik jarenlang werkzaam geweest in leidinggevende en adviserende posities, voornamelijk in de geestelijke gezondheidszorg. 

De laatste jaren heb ik mij gericht op het begeleiden van medewerkers bij (langdurig) verzuim en re-integratie. Daar ontstond het inzicht dat “voorkomen beter is dan genezen”.  ​

Voor mij is het belangrijk dat ik van betekenis kan zijn in deze maatschappij, waar nodig. Het werken met kinderen en ouders die een zware tijd doormaken is voor mij een manier om van betekenis te zijn. ​

 

Mijn verlangen om mijn kennis en ervaring te delen, deed mij besluiten de opleiding tot Mindfulness trainer te gaan volgen.

 

Inmiddels mag ik mij gecertificeerd Mindfulnesstrainer categorie 1 noemen en heb een eigen meditatie en praktijkruimte in Amersfoort. 

Naast het geven van trainingen, coaching en meditatie ben ik werkzaam als gastvrouw in het Maxima Centrum in Utrecht.

Het Maxima Centrum is gericht op kinderen met kanker. 

06 24696185   |   aandachtvoorzijn.nl

VMBN_logo.png